We are social

Weekly current affairs May 2019

Weekly current affairs for the May months is very important notes for you because i collect this important update from various newspapers .





Weekly current affairs May 2019- साप्ताहिक करेंट अफेयर्स 2019

1. When we celebrate International Fire Extinguisher day ?
a) 1 May
b) 2 May
c) 3 May
d) 4 May
Ans:- d) 4 May

2. In which state was the Geological Display Board established?
a) Nagaland
b) Meghalaya
c) Bihar
d) Kerala
Ans:- b) Meghalaya

3. Who has announced the help of $ 545 million to the South African countries suffering from cyclone hurricanes recently?
a) America
b) World Bank
c) UNO
d) ADB
Ans:- b) World Bank

4. Who is the new president of the World Bank?
Ans: – David Malapas became the 13th President of the World Bank.

5.Justice Ravindra Bhatt was appointed as the judge of the High Court of which state?
a) Madras
b) Telangana
c) Rajasthan
d) Jharkhand
Ans:- c) Rajasthan

6. Recently, which country’s President passed the sovereign Internet law?
a) America
b) Russia
c) China
d) Japan
Ans:-b) Russia

7. Which bank recently introduced new rules on savings accounts?
a) State Bank of India
b) Bank of Baroda
c) Bank of India
d) None of these
Ans:- a) State Bank of India

8. Where was the search for Buddhist idols?
a) Hyderabad
b) Rajasthan
c) Telangana
d) Maharastra
Ans:- c) Telangana

9. Who recently formed a committee for Clean Air Program?
a) Main Secretary
b) Niti Ayog
c) Enviroment Minister
d) Fininace Minister
Ans:- c) Enviroment Minister

10.Where did the 14th edition of China India border trade begin?
a) Nagaland
b) Sikkim
c) Goa
d) Orrisa
Ans:- b) Sikkim



11. Who has recently initiated the measure of violent deaths?
a) World Health Organization
b) SIPRI
c) ILO
d) None
Ans:- b) SIPRI

12. What is full for of SIPRI?
Ans:- Stockholm International Peace Research Institute.

13. Where is headquarter of SIPRI ?
Ans:- Solna, Sweden

Weekly current affairs may 2019 for students

14. Who has recently been included in the Advisory Council of the 15th Finance Commission?
a) Trivendrs Singh
b) Krishnamurti Subramanyam
c) Amartsen Joshi
d) None
Ans:- b) Krishnamurti Subramanyam

15. Recently World Comic Day has been celebrated?
a) 1 May
b) 3 May
c) 4 May
d) 5 May
Ans:- d) 5 May

16. The game changer book is based on which cricket’s autobiography?
a) Sachin Tendulkar
b) Shahid Afridi
c) Mahendra Singh Dhoni
d) Virat Kohli
Ans:- b) Shahid Afridi

17. Who recently announced the Financial Assistance of Rs 1 crore to Orissa under the influence of Feni Cyclone?
a) Jharkhand
b) Karnataka
c) Tamilnadu
d) Delhi
Ans:- b) Karnataka

18.Who recently unveiled BlockChain based service?
a) Google
b) Microsoft
c) Tata
d) None
Ans:- b) Microsoft

19. Which country has recently entered into an agreement with which country for counter-terrorism cooperation?
a) America
b) Australia
c) China
d) Israel
Ans:- b) Australia

20. Murmraju Satyanarayana died, who was he?
a) Singer
b) Author
c) Consultant
d) Editor
Ans:- b) Author

21. Which country recently banned all social media?
a) India
b) Srilanka
c) Bangladesh
d) Bolivia
Ans:- b) Srilanka

22. Who recently made India the 10th most valuable lender?
a) State Bank of India
b) Bank of India
c) Yes Bank
d) Bank of Baroda
Ans:- c) Yes Bank

23. Where will the meeting of G-7 industrial countries be held recently?
a) Britain
b) France
c) Germany
d) Ghana
Ans:- b) France

24. Which IIT has entered into an agreement with E-Governance Services India Limited for Advanced India Campaign?
a) IIT Delhi
b) IIT Kanpur
c) IIT Kharagpur
d) None
Ans:- b) IIT Kanpur

25. Recently, MYNTRA made its brand ambassador?
a) Virat Kohli
b) Anushka Sharma
c) above both
d) None
Ans:- c) above both



indradev yadavCurrent AffairsCurrent Affairs,Current Affairs 2019,Current affairs PDF,current affairs update app,Current GK,General Knowledge,Weekly current affairs May 2019Weekly current affairs May 2019 Weekly current affairs for the May months is very important notes for you because i collect this important update from various newspapers . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); 11. Who has recently initiated the measure of violent deaths? a) World Health Organization b) SIPRI c) ILO d) None Ans:- b) SIPRI 12. What...Blogging, WordPress, SEO and Make Money Celebration
We are social