Current Affairs Quiz: 8 September 2020- Pxxstory..

Loading...

Current Affairs Quiz: 8 September 2020

8 September 2020The current affairs quiz section is based on newspapers and the main aim to revised to their memory. Thus 8 September 2020 this quiz is very helpful for you and your aspirant’s team.

 

Q1.Who defaulted from US Open 2020 games?
a. Novak Djokovic
b. Saket Myani
c. Mahesh Bhupathi
d. None
Ans- Novak Djokovic Hints- US Open 2020 the single tennis Novak Djokovic was defaulted after accidentally hitting a ball at a line judge.]

 

Q2. Who inaugurates Jaipur’s Patrika Gate by video conferencing?
a. Ashok Gehlot
b. Narendra Modi
c. Rahul Gandhi
d. Amit shah
Ans- PM Narendra Modi [ Hints- The aim is that India s voice becomes global.]

 

Q3. Ram Shahaney passes away at the age of 89, who is he?
A. Tata Motors
B. Ashok Leyland
C. Reliance Industries
D. Satyam Computer
Ans- Ashok Leyland [ Hints- Ram J Shahaney is a former Chairman of Ashok Leyland motor.]

 

Q4. Jaya Prakash Reddy dies belongs to which fields?
A. Telugu Actor
B. Politician
C. Telugu Director
D. Villain
Ans- Telugu Actor [Hints- Actor Jaya Prakash Reddy (popularly known as JP) died in Guntur on Tuesday morning after suffering a massive cardiac arrest.]

 

Q5. Which Govt launched e-office recently?
A. Delhi
B. Rajasthan
C. Manipur
D. Chhattisgarh
Ans- Manipur [Hints- Manipur Chief Minister N. Biren Singh launched the e-Office File Management System for fully digital 2021.]

 

Q6. Which state Govt announced making 2000 mini-clinic for the public?
A. Delhi
B. Andhra Pradesh
C. Tamilnadu
D. Rajasthan
Ans- Tamilnadu [ Hints- The Tamil Nadu government plans to start around 2,000 mini-clinics. in the state to treat people for issues like ordinary fever amid the coronavirus pandemic.]

 

Daily Current affairs 8 September 2020

Q7. Air ambulance service launched by which Government?
A. Karnataka
B. Delhi
C. Chhattisgarh
D.Bihar
Ans- Karnataka. [Hints- Air ambulance services, especially during a pandemic, are a boon to patients in remote areas. where there are inadequate medical facilities. They need to reach metropolitan cities for appropriate medical care.]

 

Q8. CWG who Country will hold in 2021?
A. Japan
B. India
C.Brazil
D.None
Ans- Japan

Q9. When was International Literacy Day observed?
a. 18 August
b. 8 September
c. 15 October
d. 10 November.
Ans- 8 September [ Hints- International Literacy Day is observed across the world on 8 September. The purpose to remind everyone of the importance of literacy for individuals, communities, and societies.

 

Q10. Which city will host the third annual Indo-pacific Business Forum?
a. Abu Dhabi
b. Hanoi
c.Copenhagen
d. Prague
Ans- Hanoi [Hints- The third annual Indo-pacific Business Forum is Scheduled to the held in Vietnam’s capital Hanoi on October 28 and 29, 2020. ]

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.