Categories: Current affairs

Current affairs Quiz 16 September 2020 GK – Pxxstory

Current affairs Quiz 16 September 2020 for SSC,UPSC,Banking and Railway Exams

Current affairs Quiz 16 September 2020 is prepared for your different Exams for example. SSC/ Banking/UPSC/ Railway and PO . This material is prepared from varios Newspapers. Current affairs Quiz 16 September 2020 this information is very helpful for your Examination purpose.

Q1.Who will elected as a new PM of Japan ?
1. Shinzo abe
2. Yoshihide Suga
3. Naro hito
4. None
Ans- Yoshihide Suga

(Hints- Japanese ruling party leader Yoshihide Suga was elected prime minister in a parliamentary vote Wednesday, becoming the country’s first new premier in nearly eight years.)

  • 15 सितंबर 2020 के करंट अफेयर्स | डेली करंट अफेयर्स सितंबर 2020 इन हिंदी

Q2. Who saying this beautiful line – Yoga karo khush raho’, ?
1. Saurabh Ganguly
2. Archana Vijaya
3. Sunil Gavaskar
4. None
Ans- Archana Vijaya

This line said TV actor and former IPL host Archana Vijaya giving us a good flex with this energy-inducing.

Q3. Who is Co-founder of Microsoft Company ?
1. Bill Gates
2. Larry page
3. William H.Gates
4. None
Ans- William H.Gates

Bill Gates Sr., father of Microsoft’s co-founder, dies at 94. He died Monday at his beach home on Hood Canal, Washington, according to Bill Gates III’s family office. The cause was Alzheimer’s disease.

Q4. Who win contract to build new Parliament in delhi ?

  1. Manmohan Singh
  2. Narendra Modi
  3. Sonia Gandhi
  4. Rajeev Gandhi
    Ans- Narendra Modi

Q5. Seva saptah is celebrating which leaders birthday anniversary ?

  1. Manmohan Singh
  2. Narendra Modi
  3. Sonia Gandhi
  4. Rajeev Gandhi
    Ans- Narendra Modi

Prime Minister Narendra Modis 70th birthday on September 17, Bharatiya Janata Party (BJP) workers in Tamil Nadus Coimbatore have offered a 70-kilogram laddu to Lord Shiva at Sivan Kamatchi Amman Temple and distributed it amongst the people.

Earlier on September 14th, BJP had launched a week-long campaign namely Seva Saptah to mark the 70th birthday of the Prime Minister.

Q6. Who wins ₹3,700 crore arbitration award in Ravva case ?

  1. Vedanta
  2. Adani Group
  3. Godrej Group
  4. None
    Ans- Vedanta

The Supreme Court ruled on Wednesday that Vedanta Ltd is entitled to recover a $499 million (about ₹3,700 crore) arbitration award from the Central government for developing oil and gas fields in Rajasthan.

Q7. Who becomes the brand ambassador of Paytm First Games ?

  1. MS Dhoni
  2. Sachin Tendulkar
  3. Virat Kohli
  4. None
    Ans- Sachin Tendulkar

Paytm First Games (PFG), a subsidiary of digital financial service platform Paytm, has roped in cricketing legend Sachin Tendulkar as brand ambassador.

Q7. Titan ties up with which bankers to launch contactless payment watches ?

  1. SBI
  2. ICICI
  3. Bandhan Bank
  4. HDFC
    Ans- SBI

Titan on Wednesday, in collaboration with State Bank of India (SBI), introduced ‘Titan Pay’, powered by YONO SBI.

Q8. Titan ties up with which bankers to launch contactless payment watches ?

  1. SBI
  2. ICICI
  3. Bandhan Bank
  4. HDFC
    Ans- SBI

Titan on Wednesday, in collaboration with State Bank of India (SBI), introduced ‘Titan Pay’, powered by YONO SBI.

Leave a Comment