Top 10 current affairs. 26 December 2021 daily current affairs

Todays Current affairs [26 December 2021]

Top 10 current affairs 26 December 2021 daily current affairs presenting for you strengthen your basic knowledge. in this part you get the latest news update India and abroad news, which will guide you current happening.

Top 10 current affairs. 26 December 2021 daily current affairs

Q1. When are the shortest days and longest nights (winter solstice) of the year in the Earth’s Northern Hemisphere?
(a) March 31
(b) 21 December
(c) 25 December
(d) 04 April
Ans:- 21 December

Q2. Who became the first country in the world to make the first family tree by studying 5700 years old human fossils?
(a) India
(b) America
(c) United Kingdom
(d) France
Ans:- United Kingdom

Q3. In which state government started distributing 1 crore free tablets and smartphones to the students?
(a) Punjab
(b) Delhi
(c) Uttar Pradesh
(d) Rajasthan
Ans:- Uttar Pradesh

Q4. Who established the new party Sanyukt Samaj Morcha Morcha?
(a) Farmer’s Organizations
(b) Central government
(c) independent candidate
(d) None of these.
Ans:- Farmer’s Organizations

Q5. Who was appointed as the CEO and CMD of BrahMos Aerospace?
(a) Sanjeev Kumar Joshi
(b) Atul Dinkar Rane
(c) Dr. Shivam
(d) None of these
Ans:- Atul Dinkar Rane

Q6. Who has recently announced his retirement from cricket in the age of 41 in all cricket formats?
(a) Ajay Rahane
(b) Shri Sant
(c) Harbhajan Singh
(d) Suresh Raina
Ans:- Harbhajan Singh

Q7. Which state government has re-passed the failed student recently?
(a) Punjab
(b) Delhi
(c) Uttar Pradesh
(d) Telangana
Ans:- Telangana

Q8. Who launched James Webb Space Telecom?
(a) NASA
(b) ISRO
(c) Japan
(d) China
Ans:-NASA

Related Pot:

Spread the love

Leave a Comment

sixteen + 9 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.