Top Current Affairs -31 March 2021 Current Affairs. Daily Current Affairs

Top Current Affairs –31 March 2021 Current Affairs

Welcome friends to my Educational website. in this post we cover 2G missile and other information and special appearance . 31 March 2021 Current Affairs are presents lots of knowledge and lots of opportunity. So you must have to read 31 March 2021 current affairs at a new glance. We always brings for you a success material for various places. If you are interested to watch current affairs video then click and watch. Read Also- 29 March 2021 Current Affairs.

Q1. Where 2G Missile is launched ?
(a) Karnataka
(b) Tamil Nadu
(c) Chhattisgarh
(d) Uttarakhand
Ans: – Tamil Nadu

[Hints- In Tamilnadu 2G missile launch for attack on women power.]
Capital of Tamil Nadu: Chennai
Chief Minister of Tamil Nadu: Edappadi K. Palaniswami
Governor of Tamil Nadu: Banwarilal Purohit

Q2.Where Anandam: The Center for Happiness is inaugurated?
(a) Delhi
(b) Jammu and Kashmir
(c) Chhattisgarh
(d) Rajasthan
Answer: – Jammu and Kashmir

[Hints-Union Educational Minister shri Ramesh pokhriyal Nishank in open a new centre at IIM Jammu by virtually this is named is The center for Happiness. Educational Minister spokes in two line and told it is a important step to add Happiness in because students academic curriculam. By taking this decision our educational system help go on higher.It is consist New Educational Policy 2020. ]
Related Information
Capital of Jammu and Kashmir- Srinagar[summer] and Jammu [Winter]
Vice-Governor of Jammu and Kashmir – Shri Manoj Sinha
President appoint Governor.

Q3. Who was awarded the Saraswati Samman for the year 2020?
(a) Vinod Asudani
(b) Sharankumar Limbale
(c) Vasdev Mohi
(d) None of these
Ans: – Sharankumar Limbale

[Hints- Popular and famous Marathi Language writer Sharankumar Limbale awarded Saraswati Samman for the year of 2020 his book Sanatan. A cash prize of Rs 15 lakh, a citation and a plaque will be given in the award.]

Q4. Who started Dekho Apna Desh Yojana?
(a) Central Government
(b) Minister of Tourism
(c) Forest Department
(d) Revenue Department
Ans: – Central Government

[Hints-The Central Government has started this scheme to give a boost to the tourism department. Under this scheme, by the year 2022, you will have to travel to 15 tourist places in other states except your home state and upload visiting places photos to the government recognize website.]

31 march 2021 current affairs bankers adda

Q5. Where is Mount merapi volcano cracked ?
(a) Philippines
(b) Indonesia
(C) Japan
(D) Italy
Ans: – Indonesia

[Hints-Mount Merapi is situated at jawa island at Indonesia. Its height is 2963 KM and it is the most active volcano among Indonesia.]
Related GK
Capital of Indonesia – Jakarta
Preident of Indonesia- Joko Vidodo
And Currency – Indonesian Rupee.

Q6. When is celebrated World Theatre Day ?
(a) 20th March
(b) March 25
(C) March 27
(D) March 31
Ans: – March 27

[Hints-In 1961 International theater institute established World theater day.The main aim of celebrating World Theater Day is to bring awareness about the theater and remind the theater’s importance.]

Q7.Filmfare Awards 2021 Who has given a best actor awards?
(a) Akshay Kumar
(b) Ajay Devgan
(C) Irfan Khan
(D) Amir Khan
Ans: – Irfan Khan

[Hints-In this awards were taken to the films released in 2020. In Ceremonies, the late actor Irfan Khan was awarded the title of the best actor for film English medium. Also awarded the Lifetime Achievement Award. Irfan Khan’s son Babyl reached to take awards on behalf of his father.]

Q8.Who got a best actress awards in Filmfare awards 2021 ?
(a) Disha Patani
(B) Tapasi Pannu
(c) Kangana Runaut
(D) Katrina Kaif
Ans: – Tapasi Pannu

[Hints-She won the Best Actress award for  film Thappad.   also won the Best Film, Best Story and Editing Award. Apart from this, the film Gulbabo Sitabo and Tanaji: The Ansang Warrior also made the award their name.]

Read Also – 28 March 2021 Current affairs

 

Spread the love

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.